Om Madelene

Jag har alltid varit intresserad av hälsa och välbefinnande, där kost och träning har varit en stor del av mitt liv. Men min balans fann jag i yogan, där annan träning är komplettering. 
 

Efter år som yogautövare i Sverige åkte jag på semester i Indien och kom då i kontakt med yoga på riktigt. Jag fick uppleva yogan på ett djup jag inte gjort tidigare vilket gjorde att jag återvände hem och praktiserade mer regelbundet för att sedan återvända ett år senare för en 100 timmars yoga lärare utbildning. Efter det praktiserade jag dagligen för att sedan året efter återvända för att fördjupa min kunskap, denna gång till Kerala och Vasishta Yoga Foundation för 200 timmars utbildning. 

Jag har, förutom yogan en högskoleexamen inom hälsovetenskap och läser nu för en kandidatexamen inom psykologi. Mitt stora intresse är hälsa och välbefinnande vilket i min mening handlar om fysisk såväl som psykiskt.

 Yoga är en livsfilosofi som handlar om kropp, själ och sinne. Där yoga inte bara är en träningsform utan även ses av många som en hjälp till personlig utveckling. Jag fokuserar på yoga som en holistisk helhet. Och bygger mina klasser och min egen utövning kring hälsa på alla plan. 

Yoga är för mig en praktisering för ditt inre och den fysiska aktiviteten kommer med på köpet. 

 Jag tror att vi i dagens samhälle behöver lugna oss och slappna av, vara mer i naturen och hitta vår egna natur. 

Varför? 
Dagens samhälle utvecklas ständigt och ställer allt mer krav på oss människor att prestera. Stress är idag ett utbrett problem som bidrar till psykisk ohälsa. 
Många delar av yogan är vetenskapligt bevisad att fungera som verktyg att hantera stress och lätt till mild psykisk ohälsa. 

 

 

 

.  

Utbildning

Vasishta Yoga Foundation YTT 200hr 
Drishtee Yoga YTT 100hr 
Högskoleexamen inom hälsovetenskap 120hp
 Grundläggande psykologi 60hp
 YTT: Yoga Teacher Training

Delar av de kurser som ingick

Friskvårdsmetodik I & II 
Idrottsmedicin, Idrott och hälsa &
Trädgård och hälsa 
Stresshantering och kundpsykologi 
Mat för hälsa
Massage & Anatomi / fysiologi 

 

Color your soul
Skogsbad
Meditation
Naturens under
  • Facebook

© 2019 Madelene Häggström 

Home, bakgrundsbild Fotograf John Hagby