top of page

Om Madelene

Jag har alltid varit intresserad av hälsa och välbefinnande, där kost och träning har varit en stor del av mitt liv. Men min balans fann jag i yogan, där annan träning är komplettering. 

 

Yogan hjälpte mig i min rehabilitering av en hjärnskakning som gav kvarvarande symptom över 6 månader. 
Innan jag upptäckte yogan på riktigt var jag ljus och ljudkänslig, hade kognitiva nedsättningar och huvudvärk dagligen över 6 månader. 
Jag var vältränad och hade god fysik men råden jag fick var att avstå mycket av den träningen som jag vanligen sysslade med.

 

Många av de symptom som en hjärnskakning kommer med kan också återfinnas i mängder av andra diagnoser. 
Så som bland annat Stress och utmattning, Vid en hög upplevd stress kan behovet av att hitta återhämtande beteenden av olika slag. 
Jag brinner för att dela yogan till er för att den har hjälpt mig läka och hitta balansen igen.

Mental hälsa, psykiskt välmående är en viktig aspekt av hälsan som vi pratar allt mer öppet om, den biten som händer inuti och som påverkar alla aspekter av livet på olika sätt. Hur gör du mer hälsosamma val för dig själv och vad är det som påverkar dig i de val du gör? Yoga och psykologin har gett mig verktyg för att skapa ett hälsosammare mindset och möjligheten att dela verktyg även till andra. 

Rörelse, Jag har alltid haft ett aktivt liv och ägnat mig åt mängder av sporter allt från ridning till kampsport. Idag utöver yogan är jag främst i rörelse utomhus med löpning och promenader. Jag gör den rörelseformen jag känner för, jag förespråkar rörelseglädje i all träning. 

Sömn, är en naturlig återhämtning för kroppen men också ett område som för många skapar problem. Jag ser sömnen som en viktig aspekt av hälsan och har själv under livet haft svårigheter med insomningen och den egna sömnrytmen. Det finns mängder av aspekter som kan påverka sömnen, allt från kosten till vanor och rutiner. 


Kost, Jag har utbildning inom mat för hälsa och ser kosten som en viktig hörnsten i ett hälsosamt liv. Kosten och dess innehåll påverkar din energi och dina möjligheter att leva ett hälsosamt och rikt liv. 

 

Min egen yogaresa
Efter år som yogautövare i Sverige åkte jag på semester i Indien och kom då i kontakt med yoga på riktigt. Jag fick uppleva yogan på ett djup jag inte gjort tidigare vilket gjorde att jag återvände hem och praktiserade mer regelbundet för att sedan återvända ett år senare för en 100 timmars yoga lärare utbildning. Efter det praktiserade jag dagligen för att sedan året efter återvända för att fördjupa min kunskap, denna gång till Kerala och Vasishta Yoga Foundation för 200 timmars utbildning. 

Yogan som jag fick till mig i Indien mötte min själ på ett nytt djup, yogans filosofi landade in fint hos mig och väckte intresset att själv fördjupa mig i yogan för att kunna dela med mig till andra. Jag läser och fördjupar mig i filosofi och kopplar även samman det med psykologi vilket skapar en meningsfullhet. 

 Yoga är en livsfilosofi som handlar om kropp, själ och sinne. Där yoga inte bara är en träningsform utan ses även av många som en hjälp till personlig utveckling. Jag fokuserar på yoga som en holistisk helhet. Och bygger mina klasser och min egen utövning kring hälsa på alla plan. 

Yoga är för mig en praktisering för ditt inre och den fysiska aktiviteten kommer med på köpet. 

Andra utbildningar
 

Jag har, förutom yogan en högskoleexamen inom hälsovetenskap och läser nu för en kandidatexamen inom psykologi. Mitt stora intresse är hälsa och välbefinnande vilket i min mening är fysisk såväl som psykiskt. Att leva hälsosamt kan ha många infallsvinklar och aspekter. Mer kunskap och fördjupning inom människans inre natur ger mig mer verktyg att dela och inspirera er med. 

 

.  

Utbildning

Vasishta Yoga Foundation YTT 200hr 
Drishtee Yoga YTT 100hr 
Högskoleexamen inom hälsovetenskap 120hp
 Grundläggande psykologi 75hp
 YTT: Yoga Teacher Training

Delar av de kurser som ingick

Friskvårdsmetodik I & II 
Idrottsmedicin, Idrott och hälsa &
Trädgård och hälsa 
Stresshantering och kundpsykologi 
Mat för hälsa
Massage & Anatomi / fysiologi 

 

Color your soul
Skogsbad
Meditation
Naturens under
bottom of page