Hatha Yoga & Yin Yoga 

Fotograf: Johan Hagby
Fotograf: Johan Hagby

press to zoom
En klass
En klass

press to zoom
Hatha Yoga
Hatha Yoga

press to zoom
Fotograf: Johan Hagby
Fotograf: Johan Hagby

press to zoom
1/3


Ni hittar mig på YogaSouls Bollebygd på Göteborgsvägen 30, 
I hjärtat av centrum. Samt även via länk!

Sommar 2021 
Sommarklasser för dropin uppdateras löpande. håll utkik!

Anmäl dig här

Temat

Varje klass har ett unikt tema som berör filosofi och psykologi.

 

Hösten 2021 

T I D F Ö R M I G ,

är kursen som ger dig utrymme för reflektion.

Tillåt dig själv att dyka in i dig och lära mer av vad ditt inre berättar. En kurs som ger utrymme för självreflektion och som ökar medvetenheten kring dig och din kropps behov.

Med hjälp av andningsövningar, mantra, mudras bandhas och yogisk rörelse med asana och kria kommer du att guidas in i kroppen för att skapa medvetenhet och balans i kropp, själ och sinne. Varje klass kommer innehålla djupavslappning varierat med Soundhealing och eller yoga nidra.

Genom att lyssna på dig själv och ge tid till det inre skapar du distans till omvärlden och kan lättare hantera händelser som sker utanför.

För kursens djup kommer jag väva in yogisk filosofi och västerländsk psykologi. Du kommer få ett veckobrev som du kan använda vid eget utövande och självreflekterande varje vecka om du önskar.

 

Tisdag 18.30-20.00, Yinyoga,  6 veckors kurs (Max 10 deltagare)

Onsdag 18.30-20.00,  Hatha yoga, 6 veckors kurs (Max 10 deltagare)

Kurserna startar vecka 36 7 & 8/9 och sista klassen är under vecka 41

Hör av dig för att boka din plats

Pris: 1050kr

Boka din plats här. 

Hatha yoga
Ordet yoga står för union det vill säga unionen mellan den fysiska kroppen, sinnet och själen. Och ordet Hatha delas på sanskrit upp där "Ha" betyder sol och står för den maskulina energin och "Tha" betyder måne och står för den feminina energin. 

Alla oavsett kön besitter de båda energierna, genom hatha yoga skapar vi en balans mellan energierna vilket leder till balans i kropp och sinne. 
Yoga, ett verktyg för att nå meditation och mindfullness. Genom olika positioner (som benämns asanas i sanskrit) påverkas våra olika chakran, kroppens energi punkter.
Genom Asanas kan vi då påverka kroppens energiflöde och påverka energikroppen och måendet i sinnet, kroppsligt och själsligt. 


I Hatha yogan kommer du att få möta filosofin i en balans av styrka och avslappning. Balans mellan yin och yang. I Hatha yogan balanseras nervsystemet och du praktiserar för att lära dig uppmärksamma och hitta tillbaka till det parasympatiska nervsystemets lugn och ro. 

För dig som vill ha en lugnare klass, passar nybörjare och van utövare.

(läs mer om vad du kan förvänta dig av en klass längre ner på sidan) 


Yin yoga

En lugn, mjuk och återhämtande yogaform där vi möter Yin,
som är den feminina energin som finns i var och en av oss.

I yin yogan möts vi av stillhet och vila. Alla positioner görs sittande eller liggande och här håller vi positioner under en längre tid för att komma åt kroppens ligament och bindväv.
Inom yinyogan kommer du att få möta filosofin i mjuka och öppnande rörelser, närande för det parasympatiska nervsystemets lugn och ro. 

 

För dig som vill ha en lugnare klass, passar nybörjare och van utövare.

 


Vad du kan förvänta dig i en av mina klasser
Det jag vill förmedla i mina klasser är en känsla av trygghet. Klassen har en fokus på andning där jag guidar genom olika andningsövningar som har inverkan på din kropp. Jag bygger mina yogaklasser utifrån att balansera våra kroppar och alla chakran (energipunkter). Jag guidar med handpåläggning, använder mantran, meditation, vägledning, eteriska oljor (beroende på klassens inriktning) och väver in massage i mina klasser.

 


 Vi har alla olika behov utifrån våran specifika kropp och energiflöde, för personligt program se PT - yoga
 Anmäl dig här

 

 


 

.

-

 

YogaSouls Bollebygd, Göteborgsvägen 30, Bollebygd,  i hjärtat av centrum.